Vijesti

Pripadnici OS BiH sudjelovali u akciji čišćenja i uređenja Grada Živinice „Svi za čiste Živinice“


Centralnom manifestacijom dana 09.05.2022. godine, ispred gradske općine Živinice počela je akcija čišćenja i uređenja Grada Živinice. Ovom događaju pored niza grđana odazvali su se i pripadnici 5. pbr kojih je aktivno učestvovalo preko 25 lica.

Pored pripadnika OS BiH u akciji su sudjelovali i učenici osnovne i srednje škole iz Živinica, uposlenici općine na čelu sa načelnikom dr. Samir Kamenjaković, uposlenici javnog komunalnog preduzeća, nevladina udruženja i mnogobrojni građani općine Živinice.

Pripadnici 5.pbr iskazali su veliko zalaganje kroz uređenje okoliša i zelenih površina te i na ovaj način predstavili svoju jedinicu i OS BiH u cjelini, a samim tim je animirano lokalno stanovništvo koje nije krilo zadovoljstvo ovim događajem.

Svojim prisustvom ovakvim akcijama pripadnici oružanih snaga BiH su pokazali da su uvijek spremni dati nemjerljiv doprinos u pomoći civilnom stanovništvu, a nama pripadnicima OS BiH je izuzetno drago da smo ovim lijepim gestom bili dio tima kako bi sredina u kojoj živimo bila čišća i ljepša.

6 FOTO GALERIJA