Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta 3. pješadijskog batalјona/5. pješadijske brigade


U kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijelјini, 26.08.2022. godine, izvršena je primopredaja dužnosti komandanta 3.pješadijskog batalјona/5. pješadijske brigade između pukovnika Nebojše Jovanovića i majora Miroslava Balјka.

Svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti prisustvovali su komandant 5. pješadijske brigade, brigadir Emir Kliko sa saradnicima, predstavnici državnih i republičkih intitucija te predstavnici institucija Grada Bijelјina.

U svom obraćanju ispred svečanog stroja pukovnik Nebojše Jovanović je rekao: Imao sam čast da radim u ovoj jedinici, kolektivu koji je osposoblјen, obučen i spreman da odgovori na sve izazove. Naročito bih istakao dobru saradnju sa civilnim institucijama i odnos civilnog stanovništva prema pripadnicima batalјona koji rade u ovoj kasarni.

Na kraju, pukovnik Jovanović je novom komandantu majoru Miroslavu Balјku poželio puno uspjeha u radu na novoj dužnosti, ličnu i porodičnu sreću. Komandant brigade, brigadir Emir Kliko istakao je da je pukovnik Nebojša Jovanović uspješno komandovao batalјonom, izvršavajući sve postavlјene zadatke, poželio mu puno uspjeha na školovanju, a novom komandantu majoru Miroslavu Balјku poželio puno uspjeha na novoj komandnoj dužnosti.

5 FOTO GALERIJA