Vijesti

Posjeta glavnog narednika NATO štaba Sarajevo Slater Gregory sa glavnim narednikom ZS OS BIH Mariom Bagarićem Komande 5.pbr


Na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, dana 07. decembra 2023. godine, glavni narednik NATO stožera Sarajevo Slater Gregory sa glavnim narednikom ZS OS BIH Mariom Bagarićim posjetio je komandu 5. pješadijske brigade s ciljem upoznavanja sa glavnim narednikom 5.pbr Salkanom Užičaninom i lokacijom razmještaja.

Sastanak sa glavnim narednikom NATO štaba upriličio je i komandant 5. pbr brigadir Emir Kliko i ukratko ga upoznao sa stanjem i aktivnostima u komanda i jedinica brigade.    

Na sastanku se razgovaralo o uspjesima i izazovima u narednom periodu, te o podršci koju NATO štab može poružiti 5. pbr. Glavni narednik 5. pbr upoznao je goste o stanju podoficirskog i vojničkog kora, o induvidalnoj obuci zaposlenika 5. pbr, te planiranim aktivnostima za 2024. godinu. Zajednički su obišli lokaciju i izvršili posjetu muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka.

Glavni narednik Slater zahvalio se na gostoprimstvu i naglasio da će NATO štaba Sarajevo nastaviti saradnju i pružanje svih vidova potpore OS BIH. Uvaženim gostima glavni narednik

5.pbr Užičanin poželio je sve najbolje u osobnom životu i profesionalnom radu te izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena još jačim intenzitetom. 

3 FOTO GALERIJA