Vijesti

Ceremonija uručivanja pohvala i nagrada za pripadnike 5.pbr za postignute rezultate u 2023. godini


U kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice, dana 04. januara 2024. godine, povodom godišnjice OS BiH, upriličena je Ceremonija uručivanja pohvala i nagrada za pripadnike 5.pbr za postignute rezultate u 2023. godini.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio Komandant 5.pbr, brigadni general Emir Kliko, koji je naglasio veliku važnost ovog trenutka i zahvalio se pripadnicima na njihovom nesebičnom doprinosu u izgradnji i funkcioniranju OS BiH te nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima i  doprinosu 5.pbr u proteklom periodu.

General Kliko je naglasio da uz dobro ostvarene rezultate kolektiva uporedo idu i dobri rezultati pojedinaca, što je u konačnici dodjela današnjih stimulativnih mjera te je pripadnicima brigade uručio zaslužene nagrade i pohvale.

Na kraju svog obraćanja general je još jednom čestitao pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima, a svim prisutnim prošle i  predstojeće blagdane sa željom za dobro zdravlje, profesionalnim razvojem te da i u narednoj godini imamo ovako lijepih priča u 5.pbr i OS BiH.

12 FOTO GALERIJA