Vijesti

Prijem sportista kod komandanta 5.pbr na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice


U kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice, dana 11. januara 2024. godine, povodom osvojenog prvog mjesta na Petom sportskom prvenstvu OS BiH, u skladu sa Planom sportskih takmičenja za 2023. godinu, upriličen je prijem sportista 5.pbr kao i uručivanje pohvala za postignute rezultate u 2023. godini.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio komandant 5.pbr, brigadni general Emir Kliko, koji se zahvalio svim pripadnicima koji su uzeli učešće u ovom zahtjevnom i sveobuhvatnom sportskom događaju te njihovom nesebičnom doprinosu za zasluženi rezultat. Jedna od odlika ovog natjecanja je da se pored natjecateljskog razvija i kolektivni duh jedinice. General Kliko nije krio zadovoljstvo postignutim zavidnim  rezultatima što pokazuje visoku motivisanost i psihofizičku spremnost pripadnika 5.pbr.       

Na kraju svog obraćanja general je još jednom čestitao svim učesnicima ovog natjecanja na uloženom trudu i zalaganju, te je svim prisutnim poželio dobro zdravlje, profesionalni razvoj i uspješnu karijeru te da 5.pbr i u ovoj godini ostvari što bolje rezultate.

8 FOTO GALERIJA