Vijesti

Ispraćaj u penziju generala Emira Klike, dosadašnjeg komandanta 5.pbr


Na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice, dana 20.02.2024. godine organizovana je svečanost, povodom ispraćaja u penziju dosadašnjeg komandanta 5.pbr, generala Emira Klike.

Prisutnima se obratio novi komandant 5.pbr brigadir Fahir Žilić, i u uvodnom govoru  je pozdravio sve prisutne, zahvalio se generalu Kliki na uloženom trudu i zalaganju ističući da je u kratkom vremenskom periodu stekao uvid i uvjerio se da je kolektiv koji je general Kliko sa svojim saradnicima izgradio profesionalan, funkcionalan i spreman da odgovori svim izazovima koji se postavljaju pred jedinicu ranga brigade.

General Emir Kliko, izrazio je zahvalnost svim pripadnicima 5. pbr za profesionalan, vojnički i korektan odnos u dugogodišnjem radu, ističući da uspjeh ne dolazi nikad od pojedinca nego uvijek od organizovanog i funkcionalnog kolektiva. Osvrćući se na period proveden u svojoj vojničkoj karijeri general Kliko je naglasio da vojnički život pun izazova i odricanja, naglašavajući da je porodica ta koja najviše trpi i ispašata, ali takođe da je ona i oslanac za postizanje uspjeha.  

Sa željom za sreću, dobro zdravlje, dug život i ugodne penzionerske dane, brigadir Žilić je uručio prigodne poklone generalu Kliki, nakon čega su pripadnici 5. pbr nastavili druženje u jednom opuštenom i prijateljskom ambijentu.

General Kliko je u svom radu na dužnosti komandanta 5. pbr, pokazao da pored vojničkih osobina kao što su stučnost i osposobljenost, zatim disciplina, ljudske osobine igraju važnu ulogu u komandovanju i funkcionisanju vojničkog kolektiva.

8 FOTO GALERIJA