Vijesti

Radna posjeta predstavnika 1. pješadijskog bataljona JU „Dom-porodica“ Zenica u cilju poboljšanja civilno-vojne saradnje i podrške u radu


Pripadnici 1. pješadijskog bataljona, 5.pješadijske brigade su dana 15.03.2024.godine upriličili posjetu Javnoj ustanovi „Dom – porodica“ Zenica u svrhu pružanja podrške u radu.

Riječ je o javnoj ustanovi u Zenici, čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja. Trenutno, ova ustanova pruža podršku, smještaj i ishranu za 74 štićenika svih uzrasta. Direktor, gospodin Halil Arnaut, sa svojim saradnicima je dočekao pripadnike 1/5.pbr na čelu sa komandantom, pukovnikom Rašidom Kasumovićem i izvršnim oficirom Harisom Zoljem, prilikom čega ih je informativno brifirao o aktivnostima JU „Dom – porodica“ Zenica. Pripadnici OS BiH tokom cijele godine sarađuju sa lokalnim zajednicama i doprinose sigurnosti civilnih institucija. Prilikom druženja, pripadnici 1/5.pbr su prigodnim poklonima se zahvalili štićenicima centra, na gostoprimstvu uz obećanje da će se njihova druženja nastaviti i u budućnosti.

4 FOTO GALERIJA