Vijesti

Zajednički tradicionalni iftar na lokaciji kasarne i aerodroma Dubrave – Živinice, povodom Lejletul-bedra


Tradicionalno i ove godine na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, dana 26.03.2024. godine upriličen je iftar na kome je prisustvovao veliki broj zvanica.

Pored velikog broja pripadnika kako sa ove tako i sa drugih lokacija OS BiH, zajedničkom iftaru su prisustvovali Ministar odbrane BiH gospodin Zukan Helez, generali OS BiH: brigadni general Mirsad Ahmić, brigadni general Mirzet Lubenović, Vojni muftija Hadis ef. Pašalić, muftija tuzlanski dr.Vahid-ef. Fazlović, penzionisani generali, organi vlasti, vjerskih zajednica, penzionisanih pripadnika OS BiH, akademske zajednice, medija, te boračkih i međunarodnih organizacija.

U ugodnom iftarskom raspoloženju te lijepom ambijentu, prisutnima se obratio komandant 5.pbr brigadir Fahir Žilić, koji je uputio srdačnu dobrodošlicu svim prisutnim, te naglasio da je namjera domaćina bila u najljepšem svijetlu predstaviti ovu lokaciju i priuštiti ugodnu iftarsku atmosferu. Dugogodišnja je tradicija i zbog toga smo sretni, da se zajednički iftar na ovoj lokaciji organizuje u noći Bedra, kazao je brigadir Žilić.

Ministar odbrane BiH gospodin Zukan Helez je ovom prilikom iskazao važnu ulogu pripadnika OS BiH, te naglasio da moramo uvažavati one koji su bili prije nas, ali i podržavati one koji će doći poslije nas. Oružane snage BiH su najbolje integrisani dio društva u BiH, s toga gajite ljubav i toleranciju, vi ste jedna porodica, a mi smo jedna domovina, rekao je ministar Helez.

Nakon zajedničkog iftara u vojnom mesdžidu se klanjao teravih namaz, nakon kojeg se nastavilo zajedničko druženje.

3 FOTO GALERIJA