Vijesti

Bajramski prijem u 5. pbr OS BiH


Na lokaciji kasrne i aerodroma “Dubrave” Živinice, 18. aprila 2024. godine, u organizaciji komande 5. pješadijske brigade OS BiH, upriličen je tradicionalni Bajramski prijem za pripadnike svih jedinica OS BiH razmještenih na ovoj lokaciji.

U uvodnom dijelu, prisutnima se obratio brigadni imam Elvedin ef. Hokulić, gdje je srdačno čestitao Bajramski blagdan, zaželio dobro zdravlјe svim prisutnima, te ličnu i porodičnu sreću. Domaćin prijema, komandant 5.pbr OS BiH, brigadir Fahir Žilić zahvalio se pripadnicima OS BiH, što su našli vremena prisustvovati ovom prijemu, te u svom obraćanju ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja. Ovaj Bajramski prijem je prilika da muslimani u Oružanim snagama podijele radost Bajrama sa svojim radnim kolegama drugih vjera. Predstavniku MDD Merhamet RO Tuzla, gospodinu Ziji Dardaganu, uručena je zahvalnica za uspješnu saradnju od strane komandanta 5.pbr.

Na kraju, komandant 5.pbr. brigadir Žilić je čestitao Ramazanski bajram svim muslimanima u Oružanim snagama BiH, uz želju da ga provedu u zdravlju i sreći, u krugu porodice i prijatelja.

4 FOTO GALERIJA