Vijesti

Pripadnici OS BiH sudjelovali u akciji čišćenja i uređenja Grada Živinice „Svi za čiste Živinice“


Centralnom manifestacijom, dana 14.05.2024. godine na Trgu veterana policije grada Živinica, počela je akcija čišćenja i uređenja Grada Živinica. Ovom događaju, pored niza građana, odazvali su se i pripadnici 5. pbr koji su aktivno učestvovali u navedenoj akciji.

Pored pripadnika OS BiH, preko 33 pripadnika, u akciji su sudjelovali i učenici osnovne i srednje škole iz Živinica, gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem, zaposlenici javnog komunalnog preduzeća, nevladina udruženja i mnogobrojni građani grada Živinica.

Pripadnici 5.pbr iskazali su veliko zalaganje kroz uređenje okoliša i zelenih površina te i na ovaj način predstavili svoj poziv i OS BiH u cjelini, a samim tim i svijest o ekologiji i zdravom životnom okolišu. Također je animirano lokalno stanovništvo koje nije krilo zadovoljstvo ovim događajem.

Svojim prisustvom i zalaganjem u ovakvim akcijama pripadnici oružanih snaga BiH su pokazali da su uvijek spremni odazvati se i dati veliki doprinos u pomoći civilnom stanovništvu i lokalnim zajednicama, te da je čast biti dio tima koji brine o čistoj životnoj sredini.

 

9 FOTO GALERIJA