Vijesti

Testiranje kandidata za prijem u OS BiH na lokaciji kasarne i zračne luke “Dubrave” Živinice


Na lokaciji kasarne i zračne luka „Dubrave“ Živinice, dana 13. i 14. maja 2024.godine, pripadnici Regionalnog Centra za regrutovanje i tranziciju Tuzla izvršili su testiranje kandidata za prijem u radni odnos u OS BiH

Po dolasku kandidata na lokaciju kasarne izvršena je identifikacija i procedure za ulazak na lokaciju, gdje su dobili uvodne instrukcije od strane pripadnika Regionalnog centra. Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, kadidati su prošli medicinski trijaž te su pristupili nastavku testiranja. U sklopu selekcije za prijem kandidata za 31.klasu vojnika, u početnom činu OR1, izvršeno je testiranje u FAZI 1, tj. test tjelesne izdržljivosti. Testirano je 197 kandidata od ukupno 213 prijavljenih i prihvaćenih prijava. Realizacija testiranja od strane iskusnih instruktora je izvršena u dva dana na način da su kandidati bili podjeljeni u dvije grupe. U narednim danima planiran je intervju od strane Centralne komisije za prijem na lokaciji kasarne i zračna luka “Dubrave” Živinice za kandidate koji su prošli prvu FAZU.

Dobar odziv mladića i djevojaka  na  javni oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu  je pokazatelj da su OS BiH postale dobar izbor za odabir profesije, za ljude koji žele raditi u dinamičnom i izazovnom okruženju, sa mogućnošću za stabilan profesionalni razvoj i uspješnu izgradnju karijere.

9 FOTO GALERIJA