Vijesti

Realizacija (STX-a) situacijske vježbe vodova „Bravo čete“ BGLP-a


Situacijska vježba (STX) vodova u sklopu priprema „Bravo čete“ (deklarisane čete u sastavu Bataljonske grupe lahke pješadije), realizovana je na lokalitetu kasarne ,,7. muslimanske brigade“ Zenica, u vremenskom periodu od 3.6. do 14.6.2024. godine.

Ova vježba prethodi međunarodnim vježbam, koje su planirane da se realizuju u septembru tekuće godine po konceptu operativnih sposobnosti, te planiranih aktivnosti za naredni period.

Tokom realizacije situacijske vježbe deklarisane čete, prezentovane su operativne  sposobnosti i oprema jedinice, te su pripadnici iste pokazali visok stepen motiviranosti i profesionalnosti.

Cilj navedene aktivnosti jeste, unaprijediti interoperabilnost i stepen obučenosti pripadnika deklarisanih jedinica, te pokazati spremnost za zajedničko djelovanje svih učesnika u kompleksnom okruženju. Pripadnici „Bravo čete“ pokazali su spremnost učešća sa ostalim deklarisanim jedinicama, te će nastaviti ovakav i sličan vid obuke u narednom periodu u cilju unaprijeđenja borbene spremnosti pripadnika OS BiH.

4 FOTO GALERIJA