Vijesti

Turnir „VIDOVDAN 2024“


Kasarna „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini i ove godine bila je domaćin turnira „Vidovdan 2024“ u malom fudbalu i streljaštvu - disciplina vazdušna puška, dana 26.06.2024. godine.

Turnir koji se svake godine organizuje povodom proslave Vidovdana, krsne slave  Vojske Republike Srpske, 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i  Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih, u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, organizuje se sa ciljem širenja i  njegovanja tradicija, razvijanja međuljudskih odnosa i kulture a kao rezultat  uspješne saradnje i dobrih odnosa sa lokalnom zajednicom.

Pored ekipa 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH učešće u Vidovdanskom  turniru uzele su ekipe MUP Republike Srpske-PU Bijeljina, Vatrogasne jedinice  Bijeljina, Kazneno popravnog zavoda Bijeljina i AD „ORAO“.

Pored sabornosti iskazane ovim okupljanjem ono što je bitno naglasiti je da je  turnir prošao u najboljem redu, da su svi učesnici bili zadovoljni, iskreno čestitajući jedni drugima na ustvarenim rezultatima.

U malom fudbalu ekipa 3. pješadijskog bataljona/5.pbr iz Bijeljine osvojila je prvo  mjesto, drugo mjesto ekipa VZ ORAO dok je trećeplasirana bila ehipa MUP RS PU  Bijeljina.

U streljaštvu zlatnom medanjom okitila se ekipa MUP RS PU Bijeljina, srebrna je  bila ekipa Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina a bronzu je odnijela ekipa 3.  pješadijskog bataljona iz Bijeljine.

Diplome, medalje i pehare plasiranim ekipama uručio je komandant kasarne  „Vojvoda Stepa Stepanović“ pukovnik Miroslav Baljak na ceremoniji zatvaranja  turnira, koji se tom prilikom zahvalio svim ekipama na učešću, pohvalio fer i  korektnu igru, kao i odnos i ponašanje svih učesnika turnira. Na kraju je poželio  srećan put i povratak kući gostujućim ekipama te ih podsjetio da je poziv za  vidovdanski turnir uvijek svima otvoren i zahvalio se na iskazanoj podršci  pripadnicima 3.pješadijskog bataljona.

7 FOTO GALERIJA