Vijesti

Pripadnici Oružanih snaga BiH sa lokacije kasarne i zračne luke “Dubrave” Živinice dobrovoljno darivali krv


Na lokaciji kasarne i zračne luke „Dubrave“ Živinice, dana 02. jula 2024. godine, realizovana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Drugi put ove godine, akcija je realizovana u svrhu osiguranja rezervi u stabilnim produktima i komponentama krvi.

Organizovano prikupljanje krvi realizovali su: Komanda 5.pbr OS BiH u koordinaciji sa 5.bataljonom logističke podrške/Komande logistike i Odjeljenjem za prikupljanje i konzervaciju krvi, Poliklinike za transfuziologiju u Tuzli.

Krv je dobrovoljno darivalo 19 pripadnika  iz sastava jedinica stacioniranih na ovoj lokaciji (5.pbr OS BiH, 5.bLP/KL, brigade Taktičke podrške, br ZS i PZO).

Zadovoljstvo dobrim odazivom pripadnika OS BiH po završetku dobrovoljnog darivanja krvi izrazila je Voditelj tima Poliklinike za transfuziologiju u Tuzli, dr. Arnela Avdić. Također, istakala je da pripadnici OS BiH i pored organizovanih, već sada tradicionalnih akcija koje se realizuju tri puta godišnje, redovno odazivaju i na poziv odjela za transfuziologiju u slučajevima kada treba hitno osigurati određen broj doza krvi.

6 FOTO GALERIJA