Vijesti

Realizovano “6. sportsko prvenstvo OS BiH u odbojci”


Oružane snage BiH su uspješno realizovale „Šesto sportsko prvenstvo OS BiH u odbojci“ u periodu od 2. do 3. jula 2024. godine. Domaćin takmičenja je bila 5. pješadijska brigada.

Dana 2. jula 2024. godine, na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, upriličena je  ceremonija otvaranja sportskog prvenstva OS BiH u odbojci koju je otvorio načelnik štaba 5. pbr, brigadir Jasenko Jovanović. Takmičenje je proteklo u fer i korektnom odnosu, postignuti su zavidni rezultati što pokazuje visoku motivisanost i psihofizičku spremnost pripadnika OS BiH. Jedna od odlika ovog takmičenja bila je da se i pored takmičarskog, razvija i kolektivni duh jedinice.

Ekipni pobjednici u ženskoj konkurenciji ovog takmicenja je 5. pbr, u muškoj brTP, a proglašeni su  najbolji igrači prvenstva, OR2 Elma Šogolj i OR5 Armin Vehab.

Drugog, završnog dana prvenstva, brigadir Jovanović je uručio priznanja za ekipni i pojedinačni plasman. Izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, te čestitao svim učesnicima ovog takmičenja na uloženom trudu i zalaganju. Također, izrazio je zadovoljstvo organizacijom cjelokupnog takmicenja i naglasio je da će se ovakav vid organizacije sportskih manifestacija nastaviti i u buducnosti na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice.

19 FOTO GALERIJA