Vijesti

Dan otvorenih vrata u 2. pb/5. pbr OS BiH


Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH, 17.11.2016. godine u kasarni „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak, održana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

I ove godine, 2. pješadijski bataljon 5. pješadijske brigade OS BiH je vrlo uspješno organizirao manifestaciju koja je već postala tradicionalni događaj, dan kojem se podjednako raduju naši dragi gosti, kao i djelatnici naše jedinice.

Na manifestaciji je učestvovalo oko 300 učenika i perosnala osnovnih i srednjih škola sa područja Kiseljaka, Fojnice i Novog Travnika, kao i učenici i personal Edukacijsko rebalitacijskog centra „Duga“ iz Novog Travnika – Podružnica Kiseljak.

U sklopu ovog događaja organizovan je i turnir u malom fudbalu na kojem su pored ekipe 2. Pješadijskog bataljona učestvovale ekipe Srednje škole „Kreševo“, Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak i NK „Katarina“ Fojnica.

Djelatnici 2. pješadijskog bataljona su u kratkom vremenu posjetiteljima pokušali dočarati dio iz svakodnevnog vojničkog života i zadataka koje se sa sobom nosi vojnički poziv, a u sklopu taktičko-tehničkog zbora predstavljeno je naoružanje i oprema kojom raspolaže naša jedinica.

Najatraktrivniji dio manifestacije koji je istinski zadivio naše najmlađe posjetioce bila je demonstracija vježbe „Savladavanje taktičke staze“ koju su na Taktičkoj stazi kasarne „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak izveli djelatnici izviđačkog voda.

Također, za sve posjetioce je bilo vrlo zanimljivo pogledati demonstraciju seta vježbi iz borilačkih vještina koju su u sportskoj dvorani prezentovali djelatnici 2. pb.

3 FOTO GALERIJA