Vijesti

Dan otvorenih vrata u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini


U povodu obilježavanja Dana 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH i ujedno Dana Vojske Republike Srpske, djelatnici 3.pb/5.pbr OS BiH tradicionalno su organizovali manifestaciju “Dan otvorenih vrata” u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijeljina, 10.05. 2017. godine.

Tom prilikom ugošćeni su učenici osnovnih i srednjih škola s područja Bijeljine te rukovodstvo i radni personal institucija Grada Bijeljina.

„Vojska je stasala iz naroda, ona je dio naroda i kao takva mora mu časno služiti, danas smo otvorili vrata kasarne, da prikažemo kako živi i radi jedna jedinica OS BiH. Naš je cilj da afirmiramo mlade ljude da jednog dana postanu dio vojske”, rekao je komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Sreten Milošević.

Kroz taktičko-tehnički zbor, učenicima je predstavljeno naoružanje i vojna oprema na upotrebi u bataljonu, nakon toga najmlađi su obišli muzejske eksponate. Oduševljenje učenika bilo je veliko, a najveće interesovanje naši gosti izrazili su za pješadijskim naoružanjem.

Sveštenik bataljona Vaso Popović je tokom posjete učenika i nastavnog personala obnovljenoj vojnoj crkvi objasnio ulogu i značaj vjerske službe u Oružanim snagama.

Nakon toga uslijedila je posjeta spomen sobi poginulim djelatnicima Vojske Republike Srpske.

Posjeta je uspješno realizovana, na opće zadovoljstvo svih, uz srdačne pozdrave do sljedećeg susreta.

5 FOTO GALERIJA