Vijesti

Inspekcija po „Bečkom dokumentu 2011“


U skladu sa „Bečkim dokumentom 2011”, dana 17.05.2017. godine, na lokaciji razmještaja komande 5. pbr OS BiH u kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice, inspekcijski timovi Ruske Federacije predvođeni pukovnikom Dmitri Linjevom i Republike Rumunije predvođeni potpukovnikom Eugenom Moldoveanu sa gostom inspektorom iz R. Slovenije i Kanade proveli su inspekciju prijavljenih sredstava na lokaciji. U pratnji inspekcijskih timova bile su starješine iz pratećeg tima OS BiH predvođeni brigadirom Branom Janković i pukovnikom Erminom Agović.

Informativni brifing o 5. pješadijskoj brigadi OS BiH, kroz koji su inspekcijski timovi Ruske Federacije i Rumunije upoznati sa razmještajem komandi i jedinica 5. pbr OS BiH, organizacijsko-formacijskom strukturom, stanjem personala, naoružanjem i opremom, prezentovao je načelnik štaba 5. pbr brigadir Nebojša Đ. Vojaković.

Šefovi inspekcijskih timova Ruske Federacije i Rumunije zahvalili se lokalnom timu 5. pbr na otvorenom, kooperativnom i vrlo profesionalnom pristupu realizacije predmetne aktivnosti. Takođe je naglašeno da je prezentirani brifing bio izrazito detaljan, a odgovori na postavljena pitanja precizni i jasni neostavljajući nimalo prostora za nejasnoće i nerazumijevanje. Po završetku brifinga uslijedio je obilazak lokacije i inspekcija prijavljenih sredstava.

10 FOTO GALERIJA