Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta 1.pb /5.pbr OS BiH


Na lokaciji kasarne „7. muslimanske brigade“ Zenica, 26.02.2021. godine održano je svečano postrojavanje jedinica povodom primopredaje dužnosti komandanta 1. pb između pukovnika Elvira Falјića koji predaje dužnost i pukovnika Admira Jusupovića koji prima dužnost.

Na svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti komandanta, prisutne su bile zvanice i gosti. Predstavnici OS BiH komandant 5. pbr brigadir Emir Kliko, Vojni muftija Hadis Pašalić i drugi, predstavnici EUFOR-a (LOT-tim Zenica) i predstavnici civilnih institucija ZDK-na.

Pukovnik Elvir Falјić se obratio svim prisutnima i iznio svoja zapažanja za protekli period na dužnosti komandanta 1.pb. Zahvalio se vojnicima i starješinama na nesebičnom zalaganju u izvršavanju operativnih i drugih obaveza koje su bile postavlјene pred ovaj batalјon, zahvalio se komandantu 5. pbr brigadiru Emiru Kliki na nesebičnoj podršci. Također, zahvalio se i  predstavnicima civilnih institucija ZDK-a na uvažavanju i partnerskom odnosu saradnje i poželio pukovniku Admiru Jusupoviću uspješan rad na dužnosti komandanta 1.pb. Oficijalna primopredaja je izvršena predajom raporta komandantu 5. pbr brigadiru Emiru Kliki i svečano potpisivanje zapisnika o primopredaji dužnosti komandanta1.pb 

Tokom aktivnosti ispoštovane su sve naređene i propisane mjere u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

4 FOTO GALERIJA