Vijesti

U 5.pješadijskoj brigadi OS BiH obilježen 8. ožujak Međunarodni Dan žena


U povodu obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena, u Komandi 5.pbr OS BiH na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, 09. marta 2022. godine, upriličen je svečani prijem za pripadnice 5. pbr OS BiH.

Pripadnice je primio Komandant 5.pbr OS BiH brigadir Emir Kliko, čestitavši im Međunarodni dan žena, poželivši im dobro zdravlje, ličnu i obiteljsku sreću, kao i mnogo uspjeha u daljem radu. Takođe je istakao i važnost žena u OS BiH.

U opuštenoj atmosferi, uz prigodan koktel pripadnicama Komande 5.pbr OS BiH uručeni su skromni pokloni, kao mali ali vrijedan znak pažnje i zahvalnosti za njihov profesionalan i nesebičan rad i zalaganje. Ovim već tradicionalnim obilježavanjem Dana žena, djelatnici brigade žele između ostalog da istinski iskažu i pruže punu podršku kolegicama u njihovim nastojanjima u izvršavanju vojničkih zadataka.

Takođe, na lokacijama razmještaj jednica 5.pbr OS BiH, komandanti podređenih jedinica,  upriličili su prijeme za pripadnice raspoređene na lokacijama razmještaja jedinica.

11 FOTO GALERIJA