Vijesti

Završetak obuke Izviđačke čete 5.pbr u ljetnim uslovima


Obuka Izviđačke čete 5.pbr u ljetnim uslovima realizovana je na 30.06.2022.godine lokaciji vojarne i aerodroma „Dubrave“, Živinice.

Cilj ove obuke je, kontinuirano obučavanje izvđačkih jedinica za izvršenje dodijeljenih zadataka, davanje doprinosa  jačanju operativnih sposobnosti i razvijanju vlastitih kapaciteta.

Obuka Izviđačke čete trajala je od 20. juna do 30. juna 2022.godine, te je realizovana u skladu sa scenarijem za obuku i  sa dobijenim uputama.

Pripadnici Izviđačke čete 5.pbr koji su učestvovali na obuci u ljetnim uslovima, provjerili su i unaprijedili stepen obučenosti, unaprijedili svoje sposobnosti da u realnom vremenu planiraju i realiziraju dodijeljene zadatke. Kao kruna obuke pripadnici Izviđačke čete demonstrirali su svoje sposbnosti i mogućnosti kroz pokaznu vježbu.

Na završnom dijelu obuke ispred 5.pbr prisustvovali su: načelnik štaba 5.pbr, brigadir Sreten Milošević, oficir za operacije 5.pbr, major Elvedin Čizmić, oficir za personal pukovnik Agan Odobašić. Načelnik štaba 5.pbr brigadir Sreten Milošević je izrazio zadovoljstvo prikazanom demonstracijom pripadnika Izviđačke čete 5.pbr i posignutim rezultatima na obuci.

5 FOTO GALERIJA