Vijesti

Primopredaja dužnosti Načelnika štaba 5.pbr


Svečanim činom potpisivanja zapisnika o primopredaji dužnosti na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice dana 28.09.2022. godine izvršena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg načelnika štaba 5.pbr brigadira Sretena Miloševića i novoimenovanog načelnika pukovnika Jasenka Jovanovića. Primopredaji dužnosti je prisustvovao komandant 5.pbr brigadir Emir Kliko sa predstavnicima štaba brigade.

Brigadir kliko se ukratko osvrnuo na protekli život i rad 5.pbr te izazove koji su pratili brigadu na tom putu gdje je naveo jedan veliki i uspješan doprinos brigadira Miloševića u rjršavanju problema koji su bili na tom putu.

U nastavku svog govora brigadir Kliko je naglasio da mu je bilo istinsko zadovoljstvo sarađivati sa brigadirom Miloševićem te mu poželio mnogo sreče i zdravlja u životu i nastavku profesionalne karijere, a pukovniku Jovanoviću još jednom zaželio dobrodošlicu u 5.pbr.

Nakon obračanja brigadira Klike, prisutnima se obratio brigadir Milošević koji se zahvalio kolektivu 5.pbr na profesionalnom odnosu te kolegijalnoj saradnji unutar 5.pbr.

Pukovnik Jovanović je izrazio zadovoljstvo kako je naveo u jedan pozitivan kolektiv kao što je 5.pbr, te naglasio da će nastojati opravdati ovo postavljenje odnosno ispuniti sva očekivanja koja budu pred njega postavljena.

Pored navedene primopredaje a u povodu sticanja uslova i odlaska u penziju u komandi 5.pbr na lokaciji kasarne i aerodromu „Dubrave“ Živinice upriličen je ispračaj majora Ivice Batiste i kapetana Senada Rahmanovića.

Uz jednu lijepu i opuštenu atmosferu prisutnim se obratio komandant 5. pbr brigadir Emir Kliko koji se jednim emotivnim govorom zahvalio majoru Batisti i kapetanu Rahmanoviću na nesebičnom zalaganju i profesionalnom odnosu u OS BiH.

Brigadir Kliko je dodao da je ovo neminovan proces u OS BiH te se još jednom u svoje lično ime i ime pripadnika 5.pbr zahvalio licima koji idu u penziju te im zaželio dobro zdravlje i sreću u životu.

Nakon uručenih poklona koje je predao brigadir Kliko, u svojim kratkim obračanjima major Batista i kapetan Rahmanović su se zahvalili pripadnicima 5.pbr na organizaciji ispračaja i dobijenim poklonima te naglasili da su veoma ponosni što odlaze u penziju kao pripadnici 5. Pbr OS BiH.   

5 FOTO GALERIJA