Vijesti

Učešće na 5. Međunarodnom memorijalnom turniru u malom fudbalu vatrogasaca ,,Munir Pojskić i Sanel Vranić“


U organizaciji Dobrovolјnog vatrogasnog društva Zenica, dana 05.11.2022.godine održan je 5. Međunarodni memorijalni turnir u malom fudbalu vatrogasaca ,,Munir Pojskić i Sanel Vranić“ u GRADSKOJ ARENI ,,Husejin Smajlović“ Zenica.

Učestvovale su ekipe iz Republike Hrvatske, Republike Srbije i BiH (Dobrovolјno vatrogasno društvo Zenica,Vareš,Visoko,Tešanj i Vogošća), te ekipa u malom fudbalu 1. pješadijskog batalјona 5.pbr OS BiH. U jakoj konkurenciji, fer i korektnoj igri ekipa 1. pješadijskog batalјona OS BiH osvojila je drugo mjesto, a organizator je priredio i prigodne poklone (pehare).

Ekipa 1.pješadijskog batalјona bila je u sastavu: OR-7 Mahmut Muratović, OR-5 Amir Aldobašić, OR-5 Sanel Dudić, OR-2 Dževad Zukić, OR-1 Besim Kolić, OR-1 Ajdin Kavazović, OR-1 Senad Bezdrob i OR-1 Nail Hercegovac. Ovaj događaj ima poseban značaj, kako za pripadnike OS BiH, tako i za druge učesnike turnira, čime se jača međusobna saradnja i povjerenje, kao i izgradnja budućih civilno-vojnih odnosa na jednom višem nivou. Ovom prilikom, kao domaćin Dobrovolјno vatrogasno društvo Zenica, zahvalio se svim učesnicima na turniru, a za sve učesnike turnira priredio svečani prijem i druženje.

3 FOTO GALERIJA