Vijesti

Turnir u malom fudbalu povodom obilјežavanja 17. godišnjice Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


Povodom obilјežavanja 17. Godišnjice OS BiH dana 16.11.2022. godine, 1/5.pbr je organizovao turnir u malom fudbalu u sportskoj dvorani JU Tehnička škola Bilmišće-Zenica, a učešće na turniru je uzelo ukupno sedam ekipa i to: 1.pb, Specijalna policijska jedinica MUP-a Ze-Do kantona, Policijska stanica Zavidovići, Policijska stanica Crkvice-Zenica, Srednja Tehnička škola Bilmišće, Dobrovolјno vatrogasno društvo Zenica i Arcelor MITTAL Zenica.

Ekipe su bile raspoređene u dvije grupe, a zatim su najbolјe dvije ekipe iz grupa igrale za plasman od polufinala. U jakoj konkurenciji, fer i korektnoj igri prvo mjesto osvojila je ekipa Arcelor Mittal Zenica, drugo mjesto ekipa 1.pješadijskog batalјona OS BiH i treće mjesto ekipa JU Tehnička škola Zenica.

Ovaj turnir još jednom je pokazao tendenciju jačanja saradnje, međusobnog povjerenja i doprinos razvijanju i nadogradnji civilno vojnih odnosa. 1/5.pbr je na kraju turnira obezbjedio prigodne poklone i zahvalnice za sve učesnike, a kao domaćin, Komandant 1/5.pbr OS BiH major Enis Herić zahvalio se svim učesnicima turnira, te je za iste priredio prijem i druženje u kasarni „7.muslimanska brigada“ Zenica.

10 FOTO GALERIJA