Vijesti

Uspješno završen Kurs za razvoj vođa u 5. pješadijskoj brigadi


Svečanom ceremonijom, realizovanom dana 15.12.2022.godine, uspješno je završen Kurs razvoja vođa na lokaciji kasarne i aerodroma ”Dubrave” Živinice. Uvjerenja o završenom kursu polaznicima je uručio je komandant 5.pbr brigadir Emir Kliko i glavni podoficir u 5.pbr zastavnik I klase Omer Bećirović .

Kurs je realizovan u trajanju od četri sedmice u periodu od 21.11. do 16.12.2022. godine u organizaciji 5.pješadijske brigade. Navedeni kurs su pohađali pripadnici oružanih snaga iz sastava 5.pbr i 5.blp/KL, koji je uspješno završilo 39 kandidata, od čega je 36 iz sastava 5.pbr i 3 iz 5.blp/KL.

Prisutnima ove ceremonije, obratio se komandant 5.pbr brigadir Emir Kliko koji je primarno čestitao uspješan završetak kursa svim polaznicima. U nastavku svog obraćanja je naveo da će OS BiH i u narednom periodu nastaviti sa ovom vrstom obuke u osposoblјavanju personala sa akcentom na vojnički kadar. Na kraju svog obraćanja, pohvalio je profesionalan rad i zalaganje instruktora te se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog kursa.

Treba napomenuti da su svi kandidati uspješno završili kurs, što je odraz dobrih priprema te kvalitetnog izvođenja obuke iz podoficirskog lanca instruktora iz sastava 5.pbr. Kurs je realizovan kroz instruktivnu nastavu, praktične vježbe, te direktnim učestvovanjem u obuci usmjerenoj na izvršenju dužnosti vođe u OS BiH.

Završetkom kursa vojnici su stekli uslov da mogu aplicirati za prvi podoficirski čin.

10 FOTO GALERIJA