Vijesti

Program u povodu rekonstrukcije vojnog mesdžida


Dana 28.12.2022. godine, na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice upriličen je program u povodu završetka rekonstrukcije vojnog masdžida.

Ovom svečanom događaju prisustvovali su: Generalni inspektor MO BiH general Mirsad Ahmić, komandant 5.pbr brigadir Emir Kliko, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, tuzlanski muftija Dr.Vahid ef.Fazlović, predstavnici OK i KP OS BiH, generali u penziji, v.d. gradonačelnika Tuzle gospodin Zijad Lugavić,vojni imami,brigadni sveštenik 5.pbr Ivan Savanović, pripadnici MO i OS BiH te brojni drugi gosti.

Domaćin ovog događaja brigadni imam 5.pbr ef. Sejdalija Hrnjić se u svom emotivnom govoru zahvalio svim donatorima te graditeljima koji su učestvovali u renoviranju ovog sada lijepog vjerskog objekta.

Ef. Hrnjić se u nastavku svog govora prisjetio toka renoviranja ovog objekta koji je trajao 8 (osam) mjeseci naglasivši da ono ima i svoju simboliku koja se ogleda u činjenici da je izgradnja ovog objekta bila opravdana a samim time i stečeni ljepši uslovi za praktikovanje vjere što je jedno od temeljnih ljudskih prava.

U svom govoru tuzlanski muftija ef. Fazlović se zahvalio svima onima koji su na bilo koji način radili na ovom projektu istakavši da smo danas sretni i radosni što otvaramo ovako lijep objekat u kasarni OS BiH.

Na kraju ovog programa uz nekoliko poučnih riječi obratio se vojni muftija ef. Pašalić koji je isto tako izrazio duboku zahvalnost za iskazanu podršku izgradnje ovog objekta te naglasio da je ovo jedan svijetli primjer dobrog zajedništva.

6 FOTO GALERIJA