Vijesti

Ispraćaj efendije Sejdalije Hrnjića u penziju


Dana 19.01.2023. godine, u prostorijama komande 5.pbr upriličen je svečani ispraćaj dosadašnjeg i dugogodišnjeg brigadnog imama 5.pbr efendije Sejdalije Hrnjića u penziju.

Uz prisustvo velikog broja pripadnika OS BiH, sa lokacije kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice, prisutnima se obratio komandant 5.pbr brigadir Emir Kliko. U svom suosjećajnom govoru brigadir Kliko je rekao da su ovi trenutci i ovakvi događaji postal tradicija u 5.pbr.

U nastavku svog govora se srdačno zahvalio efendiji Sejdaliji na velikom zalaganju na dosadašnjem profesionalnom radu, druželјubivosti prema svim pripadnicima i korektnom odnosu a poseban pečat pred kraj svoje profesionalne karijere dao je u rekonstrukciji mesdžida na ovoj lokaciji.

Na kraju svog izlaganja brigadir Kliko je u ime pripadnika OS BiH uručio simboličan poklon koji će efendiju Hrnjića potsjetiti na vrijeme i mjesto provedeno na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice. Sa želјom za lijepo zdravlјe, dug život i ugodne penzionerske dane.

Nakon komandanta Klike, prisutnima se obratio penzionisani efendija Sejdalija gdje se srdačno i emotivno zahvalio na ovakvom ispraćaju, te je svima poželio dobro zdravlјe, da i oni dočekaju ovakav ispraćaj. Na mjesto brigadnog imama 5.pbr postavlјen je efendija Elvedin Hokulić.

7 FOTO GALERIJA