Vijesti

Pripadnici Oružanih snaga BiH na lokaciji kasarne i aerodroma ,,Dubrave” Živinice, dobrovolјno davanje krvi


Pripadnici OS BiH stacionirani na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave” Živinice po prvi put ove godine dana 24.01.2023. godine su organizovali prikuplјanje krvi u svrhu obezbeđenja rezervi u stabilnim produktima i komponentama krvi.

Akciju je realizovala Komanda 5.pbr OS BiH u koordinaciji sa 5.blp/KL i Odjeljenjem za prikuplјanje i konzervaciju krvi, Poliklinike za transfuziologiju u Tuzli.

Od ukupno 35 prijavlјenih pripadnika, krv je darovalo 29 pripadnika dok ih 6 nije dalo iz zdravstvenih razloga. Ovoj dobrovolјnoj akciji darovanja krvi pristupili su pripadnici iz sastava OK i KP OS BiH razmještenih na ovoj lokaciji.

Vođa tima Poliklinike za transfuziologiju u Tuzli dr. Fahreta Saletović je po završetku akcije dobrovolјnog davanja krvi izrazila zadovolјstvo odzivom pripadnika OS BiH, na ovoj sada već tradicionalnoj akciji. Takođe, je istakla da pripadnici OS BiH i pored organizovanih akcija, koje se realizuju tri puta godišnje, redovno odazivaju na poziv odjela za transfuziologiju u slučajevima kada treba hitno osigurati određen broj doza krvi.

7 FOTO GALERIJA