Vijesti

Obilježavanje 8. marta, dan žena u komandi 5.pbr


Povodom obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena, u Komandi 5.pbr OS BiH na lokaciji Kasarne i aerodrom „Dubrave“ Živinice, dana 07. marta 2023. godine, organizovan je svečani prijem za pripadnice OS BiH raspoređene u komandi 5. pbr na lokaciji.

Uz prisustvo članova komande 5.pbr, komandant 5.pbr brigadir Emir Kliko, je u svom obraćanju čestitao Međunarodni dan žena, te naglasio da su žene 5.pbr dale nemjerljiv doprinos u izvršenju svih postavljenih zadataka koji su bili temelj u realizaciji misije brigade. U nastavku svog govora svima njima je poželio dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, kao i mnogo uspjeha u daljem radu.

U ime žena 5.pbr prisutnima se obratila OR-7 Hanka Marmarac koja se u svom emotimnom govoru istinski zahvalila kolegama, pripadnicima 5.pbr na dosadašnjoj kolegijalnoj saradni, profesionalnom odnosu i ugodnoj radnoj atmosferi te naglasila da je i ovaj prijem pokazatelj istinske pažnje koja se posvećuje svim ženama 5.pbr. U nastavku svog obraćanja je naglasila da je čast biti pripadnik OS BiH te zajedno, rame uz rame sa svojim kolegama izvršavati sve postavljene zadatke pogotovo u ovakvom zdravom kolektivu i sredini kao što je to ova brigada.

U opuštenoj atmosferi, uz prigodan koktel pripadnicama Komande 5.pbr, uručeni su skromni pokloni, kao mali ali vrijedan znak pažnje i zahvalnosti za njihov profesionalan i nesebičan rad i zalaganje. Ovim već tradicionalnim obilježavanjem Dana žena, pripadnici brigade žele između ostalog da istinski iskažu i pruže punu podršku kolegicama u njihovim nastojanjima u izvršavanju vojničkih zadataka.

Nakon uručenja poklona, usledilo je zajedničko druženje uz opuštenu atmosferu.

9 FOTO GALERIJA