Vijesti

Predramazansko predavanje vojnog muftije


U sklopu nastupajućeg mjeseca Ramazana te predramazanskih aktivnosti dana 16.03.2023 godine na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, boravio je Vojni muftija Hadis ef. Pašalić.

Ugodnim riječima dobrodošlice na lokaciju kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, Vojnom muftiji uputio je komandant 5.pbr, brigadir Emir Kliko, nakon ćega je nastavljen prijem u kabinetu.

Svoju posjetu ovoj lokaciji muftija ef. Pašalić prevashodno je posvetio predavanju vjernicima muslimanima na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, a koje je realizovano u amfiteatru komande 5.pbr.

U svom predavanju ef. Pašalić je istakao značaj mjeseca Ramazana, te naglasio da ovaj mubarek mjesec muslimani dočekuju sa posebnim emocijama.

U nastavku svog inspirajućeg i veoma poučnog predavanja je dodao da uz posebne obaveze u ovom mjesecu, miris Ramazana ulazi u domove i srca vjernika sa porukom da budemo bolji prema sebi i prema drugima, te da nam Ramazan prođe u božijem zadovoljstvu.

Zahvalnost na ovako iscrpnom predavanju te boravku na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice u ime svih pripadnika sa ove lokacije uputili su komandant 5. pbr brigadir Emir Kliko i brigadni imam 5.pbr ef. Elvedin Hokulić.

Svoju posjetu ovoj lokaciji ef. Pašalić završio je klanjanjem podne namaza u mesdžidu kasarne. 

4 FOTO GALERIJA