Vijesti

Bajramski prijem u 5.pbr


Na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice, 25. aprila 2023. godine u organizaciji komande 5.pješadijske brigade, organizovan je tradicionalni Bajramski prijem za pripadnike svih jedinica OS BiH razmještenih na ovoj lokaciji.

U uvodnom dijelu, prisutnima se obratio brigadni imam Elvedin ef. Hokulić, gdje je srdačno čestitao Bajramski praznik, zaželio dobro zdravlje svim prisutnima i njihovim porodicama, te ličnu i porodičnu sreću.

Domaćin prijema, Komandant 5.pbr, brigadir Emir Kliko zahvalio se pripadnicima OS BiH što su našli vremena da prisustvuju ovom prijemu, te u svom obraćanju ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja kako i zajedništva u vjeri svake osobe. Ovaj Bajramski prijem je prilika da pripadnici Oružanih snaga islamske vjeroispovjesti podijele radost Bajrama sa svojim radnim kolegama drugih vjera.

Na kraju, brigadir Kliko čestitao je Bajram svim muslimanima u Oružanim snagama BiH, pozvao na zajedničku Bajramsku kafu, uz želju da ga provedu u zdravlju i sreći, okruženi porodicom i prijateljima.

6 FOTO GALERIJA