Vijesti

Realizacija događaja obuke po program “Vojska-Vojsci” (M2M)


U sklopu realizacije (“Military to Military- M2M) događaja, u dane 20-24.06.2023. godine, izvedena je zajednička vojna obuka pripadnika 173. Airborne Bde i 1-19 CAV OS SAD i jedinica 5.pbr, razmještenih na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice, na temu “Vazdušni transport i operacije u zoni slijetanja”.

Cilj realizacije događaja jeste da se pripadnicima OS BiH prikažu osposobljenost, i uvježbanost jedinica 173. Airborne Bde i 1-19 CAV OS SAD, kao i da se upoznaju sa pravilima i procedurama, koje se koriste u zoni operacija sletanja.

Događaju koji se realizovao 21.06.2023. godine prisustvovali su: Nj.E  ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J.Murphy, kao i komandant 5.pbr brigadir Emir Kliko koji je iskazao je zadovoljstvo i zahvalnost pripadnicima Američke brigade OS SAD na prikazanim i uvježbanim sposobnostima i poželio im ugodan boravak na lokaciji aerodroma Dubrave.

Pripadnici 5.pbr su učestvujući u vježbi, stekli su nova znanja i iskustva koja će im služiti u budućim vježbama i obukama na taj način podižući stepen interoperabilnosti OS BiH.

6 FOTO GALERIJA