Vijesti

Proslavljena Krsna slava- Vidovdan u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“


Služenjem Božanstvene liturgije i lomljenjem slavskih kolača, 28.06.2023. godine u Spomen-hramu Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, pripadnici 3. pješadijskog bataljona proslavili su Krsnu slavu ove crkve, Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH.

Obilježavanje Vidovdana otpočelo je sa Božanstvenom liturgijom u kasarnskoj crkvi, uz prisustvo velikog broja zvanica, predstavnika institucija Republike Srpske, Grada Bijeljina, penzionisanih starješina, pripadnika Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srpske a završilo se Trpezom ljubavi koja je upriličena za sve zvanice i prisutne goste. U svom obraćanju, komandant kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ pukovnik Miroslav Baljak pozdravio je sve prisutne, zahvalio se svima što su svojim prisustvom uveličali zajedničko slavlje.

Prisutnima se obratio i gospodin Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine, koji se zahvalio svim pripadnicima 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH na korektnoj i odličnoj saradnji. Na kraju prisutnima se obratio i izaslanik Predsjednika Republike Srpske gospodin Bojan Savić koji je pozdravio prisutne goste i zahvalio se pripadnicima 3. pješadijskog bataljona na gostoprimstvu.

4 FOTO GALERIJA