Vojni portal

Svečani prijem sportista 5. pbr


Komandant  5. pbr, brigadni general dr. Kenan Dautović je upriličio svečani prijem sportista koji su najzaslužniji što je i ove godine 5. pbr OS BiH po drugi put zaredom osvojila prvo mjesto u sportskim takmičenjima na najvišem nivou i proglašena najboljim sportskim kolektivom OS BiH za 2015. godinu. Svečani prijem je upriličen na lokaciji kasarne i zračne luke „Dubrave“ Živinice 21.12.2015. godine. Ovom prilikom prisjetili smo se svih realizovanih sportskih aktivnosti i postignutih rezultata u 2015. godini, kako na nivou 5. pbr tako i na nivou OS BiH. Napravljen je kratak osvrt na planove za 2016. godinu i promišljanja šta učiniti da personal brigade masovnije bude uključen u sportske aktivnosti, a uspjeh 5. pbr bude još bolji u narednoj godini na ovom planu. Komandant brigade je ohrabrio sve svoje pripadnike, zahvalio i čestitao na postignutim rezultatima, te pozvao da se što aktivnije uključe u sport jer „on zbližava personal, podiže duh jedinice, čini ih zdravijim i efikasnijim što je u konačnici i cilj ove brigade, imati što više motivisane i fizički spremne vojnike“.

Proglašeni su najbolji pojedinci brigade u sportu za ovu godinu, a general Dautović je uručio pismene pohvale najboljim sportistima kao i pehare u trajno vlasništvo najboljim sportskim ekipama 5. pbr.

I ove godine, prvo mjesto je uzeо 2. pješadijski bataljon iz Kiseljaka iz čijeg sastava je i najveći broj sportista koji čine osnovu nogometne reprezentacije OS BiH.

Na kraju ove svečanosti, upriličeno je zajedničko fotografisanje svih sportskih ekipa 5. pbr sa Komandantom i zajednički vojnički ručak.

 

4 FOTO GALERIJA