U Fokusu

Taktike i procedure pružanja prve pomoći u borbenim uslovima


Tim instruktora iz OS BiH (medicinski tehničari) i instruktori iz sastava Tima za civilno vojnu podršku (CSME) iz Ambasade SAD-a u BiH, su u periodu od 23. do 26. marta 2021. godine na lokaciji kasarne „Kozara“ realizovali obuku iz taktika i procedura pružanja prve pomoći u borbenim uslovima sa pripadnicima 6.pbr (JPS).

Cilj ovog vida obuke bio je da se pripadnici pješadijske jedinice OS BiH iz sastava 6.pbr dodatno osposobe u taktikama i procedurama pružanja prve pomoći u borbenim uslovima. Pomenuta obuka je realizovana kroz nekoliko tematskih cjelina gdje je svakako dominirao praktičan dio te je ista krunisana izvođenjem završne vježbe u skladu sa zadatim scenarijom. Tokom obuke svi učesnici su maksimalno ispoštovali mjere zaštite na sprečavanju širenja virusa COVID-19.

Načelnik štaba 6.pbr brigadir Josip Slišković, nije krio zadovoljstvo prikazanom obukom te je pohvalio sve učesnike pomenute obuke, istakavši značaj i važnost iste za pripadnike OS BiH. Brigadir Slišković se u ime komandanta 6.pbr brigadira Radovana Jovića i u svoje ime zahvalio svim instruktorima obuke naglašavajući  njihov profesionalan odnos prema zadatku. Ovom prilikom posebno se zahvalio instruktorima iz sastava Tima za civilno vojnu podršku pri Ambasadi SAD-a u BiH na njihovoj kontinuiranoj podršci, te im ovom prilikom uručio prigodne poklone.

8 FOTO GALERIJA