Vijesti

Radna posjeta Komandanta OK OS BiH artilјerijskom batalјonu 6. pbr OS BiH


U radnoj posjeti artilјerijskom batalјonu 6. pbr OS BiH, na lokaciji kasarne ,,Vojvoda Radomir Putnik“-Doboj, 21.06.2017. godine, boravio je komandant OK OS BiH, generalmajor Dragan Vuković. Navedenoj aktivnosti prisustvovao je i komandant 6. pbr OS BiH brigadni general Radovan Ilić.

Komandanta OK OS BiH primio je komandant artilјerijskog batalјona pukovnik Dejan Pejičić, s timom starješina komande batalјona i komandirima baterija.

Tom prilikom, na informativnom brifingu, komandant art. batalјona upoznao je komandanta OK OS BiH, sa realizovanim aktivnostima u art.batalјonu u prvoj polovini 2017. godine, te težišno sa stanjem personala i obučenosti deklarisane jedinice art. batalјona, stanjem MTS-a, infrastrukture u art. batalјonu, te nedostacima s kojima se susreću pripadnici artilјerijskog batalјona u izvršavanju postavlјenih zadataka.

Komandant OK OS BiH je istakao da su i pored svih ometača i nedostataka, pripadnici art. batalјona pokazali visok nivo obučenosti i profesionalizma u radu, poštivanje propisanih Standardnih operativnih procedura (SOP-a) u MO i OS BiH i mjera sigurnosti u radu s bojevim MiMES, a posebno prilikom realizacije ocjenjivanja deklarisane jedinice art.batalјona ,,SEL-2“ na poligonu Manjača gdje su postigli odlične rezultate.