Vijesti

Učešće pripadnika 6. pbr u projektu „Čist Vrbas Vrbaska eko regata“


Pripadnici 6. pbr (Izviđačka četa 1.pb, 2.pb) su od 03. do 07.07.2017. godine učestvovali u projektu „Čist Vrbas-Vrbaska Eko regata“ te su u saradnji s Rafting klubom „Kanjon“ i civilnim strukturama općina Donji Vakuf, Jajce, Šipovo i Jezero, čistili korito rijeke Vrbas na dionici Donji Vakuf-Šipovo-Jezero.

Pored navedenog, pripadnici 6. pbr su ujedno provodili obuku na divljim vodama s ciljem postizanja spremnosti u slučaju prirodnih i drugih katastrofa te pomoći civilnim strukturama u slučaju poplava. U projektu je učestvovalo ukupno 70 pripadnika 6. pbr s potrebnim materijalno-tehničkim sredstvima.

Kao posebno treba istaći podizanje šatorskih naselja i boravak u prirodi pripadnika 6. pbr tokom izvršenja zadatka što je zahtijevalo neposrednu koordinaciju, opremanje i snabdijevanje pripadnika brigade za rad u terenskim uslovima.

Učešćem na navedenoj regati, pripadnici 6. pbr su još jednom potvrdili opredijeljenost i spremnost OS BiH da pomognu civilnim strukturama na zaštiti prirode, smanjenju zagađenja i unapređenju kvaliteta vode u slivu rijeke Vrbas.

9 FOTO GALERIJA