Vijesti

Dani otvorenih vrata u povodu obilježavanja Dana OS BiH


U povodu obilježavanja 12. godišnjice od formiranja OS BiH, u organizaciji 2.pb/6.pbr realizovani su Dani otvorenih vrata gdje je posjetiocima upriličena prezentacija naoružanja i opreme, a organizovan je i malonogometni turnir na kojem su učešće uzele i ekipe lokalne zajednice Grada Bihaća.

Prezentacija naoružanja i opreme te simulacijsko gađanje organizovano je u kasarni „Adil Bešić“, 14.11. 2017. godine. Učenici i nastavnici iz 4 osnovne škole iz Bihaća, Bosanske Krupe i Cazina (oko 170 lica), imali su priliku vidjeti naoružanje, te opremu koja se nalazi na lokaciji, dok su učenici starijeg uzrasta i jedan broj nastavnika mogli i praktično gađati pješadijskim naoružanjem uz upotrebu manevarske municije. Za određen broj učenika je ovo bila prva posjeta jednoj vojnoj lokaciji, a učenici mlađih uzrasta nisu krili oduševljenje koje je vladalo među njima.

Malonogometni turnir je održan 15.11.2017. godine, a na istom su, pored ekipe 2.pb, učešće uzele i ekipe Kantonalne bolnice Bihać i MUP USK-a. Ovo je bila jedinstvena prilika za druženje i sklapanje novih poznanstava. Organizator takmičenja je za najbolje ekipe osigurao pehare i diplome, te najavio nastavak druženja ove vrste i u narednom periodu.

5 FOTO GALERIJA