Vijesti

Posjeta Komandanta Operativne komande OS BiH komandi i jedinicama 6.pješadijske brigade.


Komandant Operativne komande OS BiH, brigadni general Radovan Ilić, posjetio je 19.marta 2018.godine, komandu 6.pješadijske brigade u kasarni „Kozara“ u Banja Luci. Generala Ilića je primio komandant 6.pješadijske brigade, brigadir Radovan Jović, sa saradnicima. Cilj posjete je bio sagledavanje sveukupnog stanja u komandi i jedinicama 6.pješadijske brigade u okviru primopredaje dužnosti komandanta brigade.

Brigadni geleral Ilić se zahvalio na dobrodošlici, te je ovom prilikom još jednom čestitao brigadiru Joviću na preuzetoj dužnosti komandanta 6.pješadijske brigade, te izrazio zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama o aktivnostima 6.pješadijske brigade.

Pored navedenog, u ukviru primopredaje dužnosti komandanta 6.pješadijske brigade, brigadni general Ilić i brigadir Jović, su 16. i 19. marta 2018.godine, obišli komande i sve potčinjene jedinice u sastavu 6.pješadijske brigade. Ovom prilikom general Ilić se zahvalio komandantima i komandirima na sveukupnom doprinosu, u periodu dok je on bio na dužnosti komandanta brigade, te izrazio očekivanja da će ova jedinica i u narednom periodu biti prepoznatljiva po dobrim rezultatima. Na kraju, brigadir Jović se još jednom u svoje lično i ime cijele brigade zahvalio generalu Iliću na doprinosu tokom perioda dok je bio na dužnosti komandanta 6.pješadijske brigade, te mu zaželio uspijeh u radu na novoimenovanoj dužnosti. 

8 FOTO GALERIJA