Vijesti

Zamjenik šefa biroa za konflikte i stabilizacijske operacije State Departmenta s delegacijom Američke ambasade u BiH u posjeti komandi 6. pješadijske brigade


U posjeti komandi 6. pješadijske brigade 13. jula 2018. godine boravili su zamjenik šefa biroa za konflikte i stabilizacijske operacije State Departmenta mr. Pete Marocco i predstavnici Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Komandant  6. pješadijske brigade brigadir Radovan Jović ovom prilikom se zahvalio delegaciji na posjeti ovoj jedinici te ih kroz informativni brifing upoznao s težišnim zadacima, trenutnim aktivnostima jedinice kao i planovima za naredni period. Pored navedenog predstavnici su upoznati sa strukturom jedinice, saradnji ove brigade s ostalim komplementarnim službama, te sigurnosnim izazovima u području odgovornosti 6. pješadijske brigade.

Zamjenik šefa biroa za konflikte i stabilizacijske operacije State Departmenta mr. Pete izrazio je zadovoljstvo posjetom i zahvalio se na informacijama.

S obzirom na to da je ovo prva posjeta predstavnika State Departmenta, ovom prilikom brigadir Jović je mr. Peteu uručio prigodan poklon.

4 FOTO GALERIJA