Vijesti

Pružanje prve pomoći povrijeđenim u saobraćajnoj nesreći na Manjači


Pripadnici Oružanih snaga BiH 13. jula 2018.godine pritekli su u pomoć povrijeđenima u saobraćajnoj nesreći na Regionalnom putu R411 u reonu Manjače.

Dok su se pripremali za povratak u kasarnu “Kozara” u Banja Luci nakon završene planske aktivnosti reocjenjivanja (Re NEL-2), pripadnici OS BiH iz sastava 1.pješadijske čete/1.pješadijskog bataljona/6.pješadijske brigade i jedinice za uništavanje NUS-a/brigada Taktičke podrške, su bili svjedoci teške saobraćajne nesreće na Regionalnom putu R411 u reonu Manjače u kojem su učestvovala dva putnička motorna vozila s nekoliko povrijeđenih lica-civila.

Pripadnici OS BiH su nakon nesreće odmah reagovali i pristupili pružanju pomoći povrijeđenim te su osigurali mjesto nesreće do dolaska policije i ekipe hitne pomoći. Posebnu prisebnost u ovoj situaciji pored ostalih iskazali su stariji vodnik I klase Željko Zec, stariji vodnik I klase Branislav Grković i još nekoliko pripadnika 1.pješadijskog bataljona/6.pbr.

Ovim postupkom pripadnici OS BiH su pokazali humanost i brzu reakciju na nesreću ove prirode te su pored toga primijenili stečena znanja iz pružanja prve pomoći unesrećenim.