Vijesti

Okrugli sto i posjeta vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u Bosni i Hercegovini kasarni „Kozara“ u Banja Luci


U skladu s godišnjim Planom saradnje MO i OS BiH sa Asocijacijom VDP-a akreditovanih u BiH u komandi 6. pbr na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banja Luci, 26.09.2018. godine realizovana je aktivnost Okruglog stola na temu „Proces OCC (Koncept operativnih sposobnosti) u jedinicama OK OS BiH“.

Vojno-diplomatske predstavnike je primio komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić s komandantom 6. pbr brigadirom Radovanom Jovićem. Pored predstavnika Asocijacije VDP-a akreditovanih u BiH (Njemačka, Mađarska, Turska, SAD, Austrija, Slovačka i Hrvatska), okruglom stolu su prisustvovali i predstavnici MO ZŠ i OK OS BiH.

Na samom početku prisutne je pozdravio komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić i tom prilikom prezentovao ciljeve i načine provođenja ove aktivnosti. Kroz informativni brifing OK OS BiH, general Ilić je predstavnike VDP-a upoznao sa procesom realizacije OCC-a te trenutnim stanjem i aktivnostima u OK OS BiH. Komandant 6. pbr brigadir Radovan Jović je kroz informativni brifing o 6. pbr prisutne upoznao sa stanjem i aktivnostima koje je ova jedinica realizovala te planovima za naredni period.

U završnom dijelu general Ilić je istakao predan i profesionalan rad vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u Bosni i Hercegovini i pohvalio dostignuti stepen bilateralne saradnje te izrazio nadu i očekivanja dobre saradnje u periodu ispred nas.

Po okončanju aktivnosti okruglog stola, general Ilić je u svojstvu domaćina za sve prisutne upriličio zajednički ručak te su ovom prilikom su predstavnicima VDP-a razmijenjeni prigodni pokloni.

14 FOTO GALERIJA