Vijesti

Dan otvorenih vrata i sportsko takmičenje u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću povodom Dana 2.pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, ujedno Dana Armije R BiH


Povodom obilježavanja Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, 10. i 11. aprila 2019. godine, u 2.pješadijskom bataljonu, realizovane su aktivnosti Sportski susreti i Dan otvorenih vrata.

U Sportskoj dvorani Luke u Bihaću, 10. aprila 2019. godine, realizovan je malonogometni turnir, na kojem su pored ekipe iz 2. pješadijskog bataljona učestvovale ekipe MUP USK-a, Kantonalne bolnice “dr. Irfan Ljubijankić”, te ekipa Grada Bihaća. Turnir je protekao u fair-play ambijentu, a organizator  je i ovom prilikom, već tradicionalno za najbolje plasirane ekipe i pojedince obezbjedio prigodne nagrade i poklone.

Pored navedenog, 2. pješadisjki bataljon u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću, u okviru Dana otvorenih vrata, 11. aprila 2019.godine, ugostio je oko 380 učenika osnovnih škola sa područja Unsko-sanskog kantona, koji su ovom prilikom kroz pet radnih tačaka mogli vidjeti reprezentativno naoružanje u OS BiH koje se nalazi na lokaciji kasarne „Adil Bešić“ , kao i trenutne kapacitete jedinice.

5 FOTO GALERIJA