Vijesti

Nastupna posjeta komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinharda Trischaka, komandi 6. pješadijske brigade


Komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajor Reinhard Trischak, 31. jula 2019. godine, u kasarni OS BiH „Kozara“ u Banjaluci posjetio je Komandu 6.pbr.

Komandant 6.pješadijske brigade ujedno i komandant kasarne OS BiH „Kozara“ u Banja Luci brigadir Radovan Jović je na početku sastanka izrazio riječi dobrodošlice i čestitke generalmajoru Trischaku na preuzimanju komandne dužnosti EUFOR-a u BiH, te mu poželio uspjeh u daljnjem radu.

Kroz informativni brifing, generalmajor Trischak upoznat je sa težišnim zadacima, trenutnim aktivnostima jedinice kao i planiranim aktivnosti za naredni period. Ovom prilikom brigadir Jović posebno je naglasio dobru saradnju i savjetodavni karakter, kojeg pridruženi EAT Tim pruža 6.pješadijskoj brigadi. 

Generalmajor Reinhard Trischak  je izrazio zadovoljstvo posjetom ovoj jedinici, zahvalio se na prezentovanim informacijama o aktivnostima u 6.pješadijskoj brigadi te naglasio da će komanda EUFOR-a u BiH i dalje pružati podršku Oružanim snagama BiH na polju obuke te drugim vidovima pomoći i saradnje. 

Obzirom da je ovo prva posjeta novoimenovanog komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora  Trischaka komandi 6.pbr, ovom prilikom razmjenjeni su i prigodni pokloni, uz želju za nastavkom dorbe saradnje.

7 FOTO GALERIJA