Vijesti

Posjeta komandantice NATO štaba u Sarajevu Komandi 6.pbr


Komandantica NATO štaba u Sarajevu brigadna generalica MARTI J. Bissell sa saradnicima, 08. augusta 2019. godine, boravila je u posjeti Komandi 6.pbr i Komandi 3.pješadijskog (RS) puka OS BiH u kasarni „Kozara“ u Banjaluci.

Komandant 6.pješadijske brigade, brigadir Radovan Jović zahvalio se brigadnoj generalici  Bissell na posjeti ovoj jedinici. Kroz informativni brifing, generalica Bissell upoznata je sa težišnim zadatcima, trenutnim aktivnostima jedinice kao i planovima za naredni period.

Brigadna generalica MARTI J. Bissell je izrazila zadovoljstvo posjetom ovoj jedinici, zahvalila se na prezentovanim informacijama o aktivnostima u 6.pješadijskoj brigadi te naglasila da će Komanda NATO štaba u Sarajevu i dalje pružati podršku Oružanim snagama BiH na polju obuke te drugim vidovima pomoći i saradnje. 

Brigadir Jović je brigadnoj generalici Bisell ovom prilikom uručio prigodan poklon, uz želju za nastavkom dobre saradnje. Nakon završetka oficijelnog dijela posjete, a obzirom da Izviđačka četa 6.pbr na rijeci Vrbas realizuje obuku u ljtnim uslovima, generalica Bisell je izrazila želju da posjeti ovu jedinicu te je u ukviru iste realizovan rafting i prigodno druženje.

3 FOTO GALERIJA