Vijesti

Posjeta komandantice NATO Štaba u Sarajevu, BG Marti J. BISSELL, komandi 6.pješadijske brigade


U komandi 6.pješadijske brigade na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banja Luci, 02. decembra 2019. godine, upriličen je prijem za komandanticu NATO štaba u Sarajevu, brigadnu generalicu Marti J. BISSELL.

Komandant 6.pješadijske brigade, brigadir Radovan Jović, zahvalio je na posjeti te je goste upoznao sa zadacima koje su komanda i potčinjene jedinice brigade realizovali u 2019.godini, kao i sa planovima za narednu godinu. Između ostalog, brigadir Jović je brigadnoj generalici zahvalio na podršci, koju NATO štab u Sarajevu pruža 6.pješadijskoj brigadi i Oružanim snagama BiH u cjelini.  

Brigadna generalica Marti J. BISSELL, je izrazila zahvalnost na dobrodošlici i prijemu, zahvalila se brigadiru Joviću na dosadašnjoj saradnji, te na prezentovanim informacijama. Navela je da je upoznata koliko je 6.pješadijska brigada doprinijela realizaciji svih težišnih aktivnosti koje su Oružane snage BiH realizovale tokom 2019.godine, te naglasila da će komanda NATO štaba u Sarajevu i dalje pružati podršku 6.pješadijskoj brigadi i Oružanim snagama BiH na polju obuke, te drugim vidovima pomoći i saradnje. 

Obzirom da je ovo bila oproštajna posjeta komandantice NATO štaba u Sarajevu, brigadne generalice Marti J. BISSELL, ovom prilikom komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović, je generalici uručio prigodan poklon, te joj poželio sreću i uspijeh u njenoj profesionalnoj karijeri.

8 FOTO GALERIJA