Vijesti

Realizacija Kursa za razvoj vođa u 6.pješadijskoj brigadi


U skladu sa Godišnjim planom obuke (GPO) za 2020.godinu u 6.pješadijskoj brigadi, 02. marta 2020.godine otpočela je relizacija aktivnosti “Kurs za razvoj vođa”.

Cilj organizacije ovog kursa kojeg po sedmi put 6.pbr realizuje te kojem će prisustvovati 33 polaznika iz jedinica u sastavu brigade, jeste da se podigne nivo osposobljenosti i obučenosti vojnika u izvršavanju zadataka, da se kroz institucionalnu obuku i u skladu sa konceptom razvoja vođa u OS BiH izgrade vođa timova u jedinicama.

Komandant 6.pješadijske, brigade brigadir Radovan Jović, na otvaranju kursa u svom obraćanju istakao je značaj organizacije i realizacije ovakvih kuseva. Obzirom da su polaznici kursa odabrani vojnici koji predstavljaju okosnicu razvoja vođa u OS BiH, brigadir Jović je izrazio očekivanja da polaznici kursa daju maksimum tokom obuke koja će biti dosta sadržajna te je kurs proglasio otvorenim.

Komandant 1.pješadijskog bataljona, pukovnik Goran Stokić, čija jedinica je nosioc realizacije kursa predstavio je tim starješina - instruktora koji su zaduženi za realizaciju obuke te je polaznicima kursa čestitao početak obuke.

Pomenuti kurs će biti realizovan u periodu od 02. do 27. marta 2020.godine. Značajno je napomenuti da će završno testiranje polaznika kursa biti realizovano od strane Komande za obuku i doktrinu OS BiH a uručenje certifikata i zatvaranje kursa planirano za 27. mart 2020.godine.

5 FOTO GALERIJA