Vijesti

Posjeta komandanta EUFOR-a generalmajora Alexsander Platzera komandi 6.pbr OS BiH


Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Alexsander Platzer sa pratećim timom je, 11. februara 2021. godine, boravio u nastupnoj posjeti komandi 6.pbr u kasarni „Kozara“ u Banja Luci.

Komandant 6. pješadijske brigade, brigadir Radovan Jović, se zahvalio  generalu Platzeru na vremenu odvojenom za posjetu komandi 6.pbr. Tokom razgovora, brigadir Jović je istakao značaj i potrebu saradnje između EUFOR-a i 6.pbr, koja je, po riječima obojice sagovornika, do sada bila veoma uspješna i obostrano korisna. Osim toga, komandant EUFOR-a u BiH je upoznat sa težišnim zadacima, trenutnim aktivnostima, kao i planovima 6. pbr za naredni period.

General Platzer je naglasio da je profesionalnan odnos i zalaganje pripadnika 6.pbr tokom svih vidova obuke i vježbi sa pripadnicima EUFOR-a u BiH na zavidnom nivou, te istekao da će EUFOR-a i dalje pružati podršku Oružanim snagama BiH na polju obuke te drugim vidovima pomoći i saradnje.

Obzirom da je ovo bila nastupna posjeta komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Alexsandera Platzera komandi 6.pbr, brigadir Radovan Jović je iskoristio priliku da uvaženom gostu poželi sve najbolje u njegovom profesionalnom i ličnom životu.

2 FOTO GALERIJA