Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta 2.pb/6.pbr


U kasarni OS BiH “Adil Bešić” u Bihaću, 07. septembra 2022. godine, izvršena je primopredaja dužnosti komandanta 2.pješadijskog bataljona/6.pbr, između pukovnika Seada Šehića i majora Mehe Omeradžića.

U skladu sa planom primopredaje dužnosti komandanta 2.pb/6.pbr, aktivnost je otpočela informativnim brifingom novoimenovanom komandantu majoru Omeradžiću, kojeg su realizovali članovi komande bataljona, tokom kojeg je težište bilo na informacijama o realizovanim aktivnostima, te ključnim događajima koji u narednom periodu predstoje. Nakon brifinga realizovan je obilazak lokacije kasarne koja je u nadležnosti ove jedinice. Završni dio primopredaje dužnosti komandanta 2.pb/6.pbr, koja je trajala od 05. do 07. septembra 2022. godine od realizovan je postrojavanjem komande i jedinica 2.pb i predajom raporta komandantu 6. pješadijske brigade, brigadiru Radovanu Joviću.

Komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović, u svom obraćanju je zahvalio pukovniku Šehiću na profesionalnom i odgovornom vršenju dužnosti, naglasivši najvažnije zadatake i aktivnosti koje je ova jedinica izvršila te mu poželio ličnu i porodičnu sreću i uspjeh na novoj dužnosti. Majoru Omeradžiću je poželio dobrodošlicu te izrazio očekivanja da će uz korektan i profesionaln odnos u obavljanju komandantske dužnosti jedinica nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata.

Pukovnik Šehić koji odlazi na novu dužnost, u svom obraćanju je istakao da mu je bilo zadovoljstvo što je imao priliku da komanduje ovom jedinicom, koja se uvijek isticala po dobrim rezultatima kako na polju obuke tako i u izvršavanju ostalih zadataka definisanih misijom jedinice. Svim prisutnim pripadnicima se zahvalio na saradnji te im poželio uspjeh u daljnjem radu.

Major Omeradžić, koji ovu dužnost preuzima sa mjesta Izvršnog oficira u ovoj jedinici se zahvalio na ukazanom povjerenju da bude na čelu ove jedinice, izrazivši očekivanja da će uz profesionalan odnos, zalaganje i podršku kolektiva nastaviti sa postizanjem dobrih rezultata. Pukovniku Šehiću je poželio uspjeh na novoj dužnosti te ličnu i porodičnu sreću. Svečanost je okončana potpisivanjem zapisnika o primopredaji dužnosti komandanta 2.pb/6.pbr

9 FOTO GALERIJA