Vijesti

Sporstko takmičenje u disciplini Streljaštvo na Petom sportskom prvenstvu Oružanih snaga BiH


Na strelištu kasarne “Adil Bešić” u Bihaću, u periodu od 10. do 11. oktobra 2023. godine, u okviru Perog sporskog prvenstva OS BiH realizovano je sportsko takmičenje u disciplini Streljaštvo, čiji nosioc organizacije je bio 2. pješadijski bataljona/6. pješadijske brigade.

Otvaranju takmičenja u streljaštvu (puška i pištolj) pored komandanta 6.pbr brigadira Jovića prisustvovali su predstavnici ZŠ OS BiH, predstavnici komandi i jedinica OS BiH te predstavnici sportskih ekipa.

Pored činjenice da je 6.pbr organizator ovogodišnjeg sportskog prvenstva i nosioc takmičenja u disciplinama Streljaštvo i Orjentaciono trčanje, komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović je pozdravio sve prisutne i zahvalio se takmičarima koji su uzeli učešće na ovom takmičenju.

Tokom obraćanja brigadir Jović se osvrnuo na otvaranje Petog sportskog prvenstva OS BiH kao i tok takmičenja te podsjetio na značaj sporta u OS BiH, naglasivši da je psihofizička spremnost pojedinca osnovni preduslov za uspješno izvršenje postavljenih zadataka. Na kraju je pozvao takmičare na fer i korektan odnos te je takmičarskim ekipama poželio sreću i uspijeh tokom takmičenja.

Na takmičenju u streljaštvu koje je organizovano prema propisanim procedurama i veoma usješno realizovano, učešće je uzelo sedam ekipa iz sastava OS BiH. U ime nosioca organizacije takmičenja u streljaštvu, V.D. komandanta 2.pješadijskog bataljona major Said Velić svim učesnicima se zahvalio na profesionalnom i veoma korektnom odnosu tokom takmičenja i boravka na lokaciji kasarne “Adil Bešić”, te je na kraju organizacionom odboru dao smjernice da saopšte rezultate takmičenja.

Sumirajući sveukupne rezultate u disciplini streljaštvo, ekipni poredak u gađanju puškom je: (žene) 1.mjesto - brTP, 2.mjesto - 5.pbr i 3.mjesto - 6.pbr. (muškarci) 1.mjesto - brTP, 2.mjesto - 5.pbr i 3.mjesto - ZŠ OS BiH.

Kada su u pitanju rezultati u gađanju pištoljem, ekipni poredak je: (žene) 1.mjesto - brTP, 2.mjesto - 4.pbr i 3.mjesto - 6.pbr. (muškarci) 1.mjesto - brTP, 2.mjesto - 5.pbr i 3.mjesto - KUP.

Na zatvaranju takmičenja u streljaštvu, NŠ 6.pbr brigadir Anto Klajić je u ime komandanta 6.pbr brigadira Jovića i u svoje ime svim učesnicima zahvalio na veoma profesionalnom odnosu i zalaganju tokom takmičenja, nakon čega je uz čestitke na postignutim rezultatima najbolje plasiranim ekipama i pojedincima uručio pehare i diplome.

Sumirajući sveukupne rezultate tokom ovog prvenstva, Oružane snage BiH će biti u prilici da sagledaju ukupni sportski potencijal, koji će dostojno predstavljati OS BiH na međunarodnim sportskim takmičenjima u organizaciji CISM-a (Međunarodno Sportsko Vojno Vijeće).

10 FOTO GALERIJA